osiguruvanje na imot osiguruvanje na motorni vozila osiguruvanje na stoki pri transport osiguruvanje pri nezgoda patnichko osiguruvanje osiguruvanje na zivot osiguruvanje od odgovornost
ekspozituri
osiguruvanja
zadolzitelni osiguruvanja
kompanii
referentna lista
chesto postavuvani prashanja
ОВЛАСТУВАЊЕ     ЗА НАС     КАРИЕРА ВО МОБИЛИТИ БРОКЕР     МАПА НА САЈТОТ     РЕГИСТАР НА БРОКЕРИ     КОНТАКТ    ЗА АМСМ
                                                                                                                                                                            Мобилити Брокер АД Скопје © сите права задржани          
ПРЕМИЈА ЗА ИЗДАВАЊЕ ЗЕЛЕН КАРТОН

Возило Цена
Патнички возила до 66 KW - годишен 3.690 ден.
Патнички возила над 66 KW - годишен 5.536 ден.
Патнички возила до 66 KW - месечен 1.850 ден.
Патнички возила над 66 KW - месечен 3.075 ден.
Влечни возила, специјални возила, моторцикли, приклучни возила и работни возила 5.536 ден.
Товарни возила и автобуси 17.222 ден.  ЗЕЛЕН КАРТОН


Зелениот картон се издава врз основа на издадена полиса за осигурување од автомобилска одговорност од соодветната компанија и е замена за полисата за осигурување од автомобилска одговорност издадена за матичната земја со важност за сите земји-членки наведени во полисата.

Важност на зелената карта е 12 месеци или во рамки на времетраењето на полисата за автомобилска одговорност.

ВРАТИ СЕ КОН ЗАДОЛЖИТЕЛНИ ОСИГУРУВАЊА
ЗАДОЛЖИТЕЛНИ ОСИГУРУВАЊА